20-10-07 Apocalypse 3.410 pts battlereport

Sjoerd vs Philippe.

Voor het thuisfront: de dag dat weer eens de verstikkende hand van de Emperor werd weerstaan. De Black Templars van chapter master Sjoerd schreeuwden weer eens in hun waanzin dat er ‘exterminatus’ gepleegd diende te worden op vermeende heretics. Eerlijk waar, space marines doen de hele dag niets anders uit verveling.

Elke kant had rond de 3.410 punten, net genoeg voor een Apocalypse-battle. Sjoerd bood 20 minuten met opzetten, Philippe 19. Dit betekende dat Philippe de cruciale eerste beurt kreeg. Sjoerd koos als objective de Baneblade te vernietigen, Philippe om de ruïne aan de overkant in te nemen.

De battle stopte na beurt 4, toen duidelijk was dat Sjoerd de baneblade niet meer ging slopen. Het was ook duidelijk dat uiteindelijk de ruïne niet behouden zou worden voor de aanstormende storm troopers. Eerlijk gezegd is de Baneblade wel erg hard. Ik snap dat Sjoerd zich benadeeld voelde. ‘Eindelijk hebben de imperial guard iets gekregen waar ze mee kunnen winnen’ hoorde ik uit de mond van Dolf.

Sfeerfoto’s:

Beurt 1: mega battle canon. Zeg maar daaag met het handje, black templar-squad. Oh ja, er zat ook nog een special character onder. Ik weet niet meer wie het was, maar hij ging wel meteen dood.

Mega Battle Cannon

Sjoerd’s wraak: een orbital bombardment op de Baneblade (wie had dat nou verwacht) . Ondanks 4 directe treffers reed het ‘onding’ gewoon door. Wel 1 structure point er af en drive damaged. Dit was alle schade die de Baneblade zou krijgen deze battle.

Orbital bombardment

Het resultaat van 2 salvo’s van de Baneblade. In beurt 2 vernietigt de mega battlecanon een rhino en immobiliseert een vindicator. In beurt 3 rijt de demolisher canon de landraider open alsof het een koekblik is. De 7 terminators die er uit strompelden (2 verbrandden levend in de landraider) werden aan flarden geknald door Leman Russes, missile launchers, plasma cannons en natuurlijk lasfire! Al weer black templar terminator harnassen om in het Fantusian paleis te hangen. Vertel dat maar aan de emperor, scum!

Kapotte voertuigen

De bekende lijkenstapel waar Black Templars uiteindelijk op belanden.

Dode Black Templars

(Let op: dit is een iets aangepast bericht van het oude forum.)

Geef een reactie