Kaartspellen

Kaartspellen worden, zoals de naam natuurlijk al aangeeft, met kaarten gespeeld. Niet de harten, schoppen, ruiten en klaveren van traditionele kaartspellen, maar speciaal voor het spel in kwestie gedrukte, waar ook geheel eigen spelregels bij horen. De meeste spellen hebben een eigen achtergrondverhaal, waar de kaarten en de spelregels bij aansluiten.

In principe zijn deze kaartspellen in twee soorten te verdelen: verzamelbare en niet-verzamelbare. Die laatste zijn net als de meeste andere spellen als complete set te koop: één pakje kaarten met de spelregels is alles dat nodig is om ze te spelen. Hooguit zijn er dan nog wat uitbreidingen die de mogelijkheden van het spel vergroten, maar daar is ook zonder te spelen.

Bij verzamelkaartspellen zijn er echter veel meer kaarten dan er in één pakje zitten, en vaak is de inhoud van elk pakje min of meer willekeurig. Het idee is dan ook dat spelers met elkaar kaarten ruilen om op die manier de kaarten te krijgen die ze ook echt willen gebruiken — of natuurlijk de hele set compleet te krijgen.

Geef een antwoord