Paranoia

ATTENTIE TROUBLESHOOTERS!

Vriend Computer
Het volgende bericht wordt u aangeboden door uw vriend, De Computer, om u de juiste omgangsvormen, normen en waarden te leren zodat u blij en vrolijk door het leven kunt gaan tijdens de uitvoer van de uiterst belangrijke missies waarop u in Alpha Complex gestuurd zult worden. De Computer wil dat iedereen blij en vrolijk is, en u wilt uw vriend toch niet teleurstellen?

Het Leven in Alpha Complex

Alpha Complex is een Utopia waarin hardwerkende klonen leven onder de verlichte leiding van de alwetende Computer. De Computer is uw vriend. De Computer wil dat alle klonen blij zijn met hun leven. Niet blij zijn is verraad. Op verraad staat strandrechtelijke executie. U bent wel blij dat De Computer uw vriend is, toch?

A traitor receives positive modifiers to his intimidation skillElke inwoner van Alpha Complex is lid van een familie van zes identieke klonen. Hierdoor is er niemand ooit eenzaam. Ook zorgt het ervoor dat er altijd een back-up is van iedereen, mocht er iemand onverhoopt omkomen door een ongeluk of executie. De Computer zorgt voor alles: eten, huisvesting, vermaak, uitdagend en nuttig werk, geestelijke verzorging — noem maar op. De Computer bestaat om u te dienen.

Echter … Alpha Complex wordt van alle kanten bedreigd door snode vijanden die erop gebrand zijn dit hoogtepunt van de menselijke ontwikkeling ten val te brengen. De voornaamste vijanden zijn Commies, mutanten en leden van geheime genootschappen — deze vijanden zijn niet trouw aan De Computer zoals het een goede kloon betaamt en willen Alpha Complex vernietigen. Zij zijn overal te vinden, dus blijf waakzaam en houd uw laser binnen handbereik!

Security Clearance

Alles en iedereen in Alpha Complex heeft een Security Clearance: een kleur die aangeeft waar iemand staat in de rangorde en wat hij of zij mag doen, hebben en weten. De Security Clearances hebben deze volgorde, van laagst naar hoogst:

 • Infrarood (zwart)
 • Rood
 • Oranje
 • Geel
 • Groen
 • Blauw
 • Indigo
 • Violet
 • Ultraviolet (wit)

De Computer bepaalt welke Security Clearance iedereen heeft, naar aanleiding van de verantwoordelijkheid die Hij, in Z’n volledige onpartijdigheid, aan iedereen denkt te kunnen toevertrouwen. Hoe hoger iemands Security Clearance, hoe meer verantwoordelijkheden, maar ook hoe beter de beloningen die hij of zij daarvoor terug kan verwachten: beter voedsel, betere huisvesting, beter vermaak, enzovoort.

Uw Security Clearance is rood. Dit betekent onder andere dat:

 • Alle infrarode klonen onder u staan en uw bevelen op moeten volgen;
 • U alle bevelen van klonen van oranje en hogere Security Clearance op dient te volgen; het niet opvolgen van zulke bevelen is verraad;
 • U rode en infrarode uitrusting mag gebruiken; het in uw bezit hebben van uitrusting van andere kleuren is verraad;
 • U zich mag begeven in rode en infrarode delen van Alpha Complex; in een ander deel van Alpha Complex zijn is verraad;
 • U kennis mag hebben van informatie die als rood of infrarood bestempeld is; het hebben van kennis met een hogere Security Clearance is verraad.

De Computer is uw vriend.

Troubleshooters

De Troubleshooters zijn de elite-eenheid van De Computer, die eropuitgestuurd worden om de moeilijkste missies te volbrengen die van vitaal belang zijn voor Alpha Complex. U bent een Troubleshooter, en als zodanig heeft De Computer het volste vertrouwen in uw kunnen om problemen het hoofd te bieden en als overwinnaar uit de bus te komen.

Accusation of treason/termination voucher request formDoor goed uw best te doen bij het uitvoeren van uw missies zult u rijkelijk beloond worden door uw vriend, De Computer.

Mocht het onwaarschijnlijke gebeuren en u onverhoopt omkomen bij een missie, dan wordt uw volgende kloon zo snel mogelijk volledig op de hoogte gesteld van de missie zodat hij of zij de plaats van het betreurde slachtoffer in kan nemen om de missie voort te zetten. De Computer heeft het volste vertrouwen in u!

Mutanten

Door lafhartige manipulaties door Commies en andere verraders hebben sommige klonen een mutatie. Dit is niet per definitie verraad, omdat mutaties buiten de schuld van de kloon zelf liggen. Het hebben van een niet-geregistreerde mutatie is wél verraad. Geregistreerde mutanten zijn te herkennen aan de bruine streep op hun kleding.

Geheime Genootschappen

Verschillende klonen zijn lid van geheime genootschappen. Per definitie betekent dit dat ze niet voor de volle honderd procent loyaal zijn aan De Computer, en dus verraders zijn.

Namen

Elke kloon heeft een naam die door De Computer in alle wijsheid gekozen is, niet alleen zodat iedereen de kloon aan kan spreken, maar zeker ook om te zorgen dat niemand hinder van zijn of haar naam ondervindt.

Namen in Alpha Complex bestaan uit drie of vier delen:

 • Een voornaam;
 • De eerste letter van de Security Clearance (geen voor infrarood, R voor rood, O voor oranje, Y voor geel, G voor groen, enz.);
 • Drie letters die de thuissector van de kloon aangeven;
 • Het nummer van de huidige kloon binnen zijn of haar kloonfamilie (1 t/m 6); dit wordt in dagelijks gebruik meestal weggelaten.

ParanoiaVoorbeelden van typische namen voor klonen zijn onder meer:

Adr-I-AAN-6
Choc-O-LAA-4
Dokter-B-IBR-2
Eenbeetje-R-AAR-1
Lady-G-AGA-1
Menee-R-UIL-1
Mozesk-R-IBL-1
Peep-R-NOT-1
Peppienk-O-KKI-1
Pijlstaart-R-OGG-1
Reneef-R-OGR-3
Slag-R-OOM-2
Toys-R-USS-2
Weise-R-BUD-1

1 gedachte op “Paranoia

 1. Pingback: viagra online

Geef een antwoord