1 gegooid

Het Toernooi van de Eén

Het allereerste Confrontation-toernooi van de Fantusian Dragons is achter de rug! De opkomst was niet bijster groot, maar genoeg om drie rondes te spelen waarbij niemand twee keer tegen dezelfde tegenstander moest — dat wil zeggen: we waren met z’n vijven, maar omdat dat erg onhandig uitkomt heb ik me teruggetrokken en alleen als organisator/scheidsrechter/regelopzoeker gefungeerd. Ik heb de indruk dat het allemaal goed bevallen is. De scenario’s hadden iets beter gekund en het was behoorlijk warm in de ruimte, maar iedereen had er uiteindelijk plezier in, dus dan is het doel bereikt.

De Uitslag

Na drie rondes spelen waren de scores as volgt:

Plaats Speler Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3 Puntentotaal
1 Maarten Tanis Gewonnen Gewonnen Gewonnen 30
2 Bas de Bruijn Gewonnen Verloren Gewonnen 23
3 Wojciech Łaszkiewicz Verloren Gewonnen Verloren 16
4 Gyan Klomp Verloren Verloren Verloren 9

Maarten won daarmee de wisselbeker — zal die de volgende keer naar een ander gaan? Waarschijnlijk wel, want dan zal iedereen een overpowered leger inzetten met een aantal van die driekoppige honden.

Maarten neemt de wisselbeker in ontvangst

Het schilderwerk is apart beoordeeld, omdat Gyan met een geleend leger speelde en het daarom niet eerlijk zou zijn om de punten daarvoor mee te tellen in de algehele score hierboven. De uitslag daar kwam neer op:

Plaats Speler Score
1 Maarten Tanis 7,0
2 Bas de Bruijn 5,3
3 Wojciech Łaszkiewicz 4,8

Voor het schilderen was de prijs een model — nieuw in de verpakking — van een mercenary ogre, die dus ook naar Maarten ging.

Maarten met z’n prijzen

De winnaar doet z’n best om z’n geluk te verbergen.

Foto-impressie

En de naam?

Al snel kreeg het toernooi de bijnaam „Toernooi van de Eén” vanwege de vele keren dat dat getal gegooid werd. Op een bepaald moment is Wojciech het bij gaan houden, en in één beurt van een bepaald potje werd niet minder van veertien keer een 1 gegooid door één van beide spelers. Er zit wel wat waarheid in Maartens uitspraak, een tijdje voor het toernooi, dat in Confrontation de winnaar meestal degene is die de minste enen gooit …

4 gedachten over “Het Toernooi van de Eén

  1. greenskin

    yeah!! voort eerst MAARTEN NR 1 YEAH!X15
    met een mooie prijs !
    leuk toernooi en zonder dat ik 1e gooiden xD
    jakko ik heb aleen de vraag kun jij die kaart van die ogre mercenary in scannen en naar me mailen want hij staat niet op de data base omdat hij limeted edition is

Geef een antwoord