Rooseveltlaan 87, Goes

Nieuwe locatie

Na het gedwongen vertrek uit de vorige speellocatie op de Smokkelhoek konden we op zaterdag 9 januari 2016 voor het eerst terecht in Inloophuis Oase in Goes-Noord.

Zoals de naam al aangeeft is het een inloophuis: een gewoon rijtjeshuis dat niet bewoond is maar gebruikt wordt als een soort ontmoetingsruimte, hobbyplek, en dergelijke. De foto hierboven is van de voorkant, vooral te herkennen aan het bord op de muur van het schuurtje.

Binnen in de Rooseveltlaan 87

De beschikbare ruimte komt in principe neer op een woonkamer op de begane grond (zie de foto hiernaast) en twee slaapkamers boven, waar er verschillende tafels staan om op te spelen. Daarnaast is er ook bij de keuken nog ruimte om te zitten en bijvoorbeeld een bord- of kaartspel te doen.

We kregen van de beheerder een sleutel overhandigd, zodat we niet van hem afhankelijk zijn om er binnen te kunnen, en hebben in principe op zaterdagmiddagen en vrijdagavonden volledig gebruik van het gebouw, inclusief de keuken, mocht je je geroepen voelen eten te maken.

Aangezien we dit gebouw delen met andere mensen, vragen we nadrukkelijk dat je alles netjes achterlaat na het spelen — ruim niet alleen je eigen rommel op, maar die van de Fantusian Dragons in het algemeen. Spullen kunnen we bijvoorbeeld niet langer laten slingeren zoals in de Evertsenstraat of bij Nutswerk, en gebruik je glazen, borden, bestek, enz. dan spoel of was je die even af. Verder is het huis ernaast gewoon bewoond, dus houd vooral op vrijdagavond a.u.b. rekening met (de nachtrust van) de buren.

Jeugdwerk

40K met wel heel erg alien terrein

De nieuwe locatie zorgde gelijk voor wat meer interesse dan normaal, en ondanks dat we nog helemaal geen terreinstukken beschikbaar hadden is er toch gelijk wat gespeeld. Hierbij werd wel een nadeeltje van de speelruimte duidelijk: omdat er meerdere kamers zijn, en ook nog eens verdeeld over twee verdiepingen, zit je al snel afgezonderd van de rest, waardoor het toch een beetje minder gezellig is. Maar goed, eerst eens kijken hoe het de komende tijd loopt voordat we echt kunnen oordelen.

Orks in de problemen

Op je gezondheid …

Geef een antwoord