Warhammer

Warhammer is een fantasy-wargame uitgegeven door Games Workshop.

Warhammer en Warhammer 40,000 zijn de titels van de meest gespeelde “miniature wargames” ter wereld. Het mogelijk maken om deze spellen te spelen is een van de hoofdredenen waarom de Fantusian Dragons is opgericht. Maar wat is een “miniatuur oorlogsspel”? Het beste is dit te vergelijken met de tinnen soldaatjes van vroeger, maar dan met een competitief spelelement en fantasierijke invulling. Om beurten gaan spelers elkaar te lijf op een groot speelbord zonder vakjes en sturen zelfgeschilderde metalen en plastic figuurtjes op elkaar af om de ander te verslaan. De spelers zijn gewapend met een meetlint, een regelboek, een legerlijst en heel veel dobbelstenen.

Men onderkent de volgende spelonderdelen:

  • Het terrein: een nagemaakt stuk landschap met terreinstukken zoals bos of heuvels.
  • Het leger: elke speler kiest een leger, te weten een verzameling strijders die met elkaar vechten, zoals elfen, dwergen of ratmensen.
  • Het figuurtje/soldaatje: elk leger bestaat uit individuele soldaten die allemaal iets anders kunnen, Bijvoorbeeld cavaleristen, kanonnen, boogschutters,speermannen, draken en tovenaars.
  • De legerlijst: bevat het geheim van de smid. Met welke troepen verschijnt de speler? Hoe zijn ze uitgerust? Heeft de generaal nog een krachtig magisch wapen of vertrouwt hij op een andere tactiek? Het staat allemaal op de lijst, die de speler van te voren zelf samenstelt.

Iedereen is bij ons welkom om dit geweldige spel te komen spelen. We helpen je graag als je nog niet alles weet.

Links voor Warhammer

Geef een antwoord